ABCKit, una app per a nens d'entre 2 i 6 anys

Increïble!!!

Per el 14 sep 2011
Traduit al català per Violeta Cristià

Es basa en el sistema d'aprenentatge Montessori, permeten als nens el descobriment natural de les lletres per iniciar-se així en la lecto-escriptura.  ABCKit és un app (per iPhone, iPad o iPod touch) perquè els petits d'entre 2 i 6 anys aprenguin les lletres de l'abecedari. Amb ella, coneixen i identifiquen les lletres a partir d'un animal o un objecte: així, amb el fonema de cada lletra, els nens visualitzen una imatge i la identifiquen amb el so inicial de la lletra.

En aquest program s'utilitza el fonema de cada lletra perquè són els sons que el nen sent en paraules. Per exemple, un nen sent la "t" al principi de la paraula "tassa", però no escolta el so alfabètic "te". Per això, en la secció "Escolta", pot fer una comparativa del fonema de la lletra versus el nom oficial. 

A més a més, es fomenta l'escriptura de cada lletra mitjançant la seva percepció física, ja que permet que el nen aprengui i comprengui com es fa el traç. Amb la repetició de la lletra es facilita que els nens desenvolupin la memòria muscular, així com un camí cap a l'escriptura. 
Està disponible en castellà i català. Abans del llançament d'aquest app, desenvolupada per la consultoria arquinauta, la companyia va portar a terme diferent sproves amb diferents nens. És possbile conèixer algunes de les conclusions dels seus estudis, així com comprovar les millores que es van incloure. 

La metodologia Montessori va començar a principis del segle XX i va ser desenvolupada per la doctora Maria Montessori a partir de les seves expeirències amb nens en risc d'exclusió social.
.


Comentaris