Món Sant Benet

L'espai natural Món Sant Benet és a la comarca del Bages. És un complex on hi ha un hotel, la fundació Alícia, diferents restaurants, l'hort i el monestir de Sant Benet.



Com que el meu bloc és educatiu us anomenaré les diferents visites guiades que es poden fer amb escoles i més concretament de la visita al monestir.

Visites:

"Mil anys d'història". Es realitza un recorregut amb excel·lents audiovisuals aprenent qui era Sant Benet i la història del monestir. Aquesta, que és la que vaig poder veure, em va captivar. El monestir i la resta d'estances estan molt ben restaurades.



Després d'escoltar una breu explicació arquitectònica de la planta principal, ens van ensenyar la cripta.



Llavors vam tornar a pujar i a la planta principal de l'església ens van posar un audiovisual. Estava projectat a la paret de pedra i la imatge era molt bonica. Després d'escoltar l'explicació et giraves i continuava a l'altar. Una fina pantalla projectava un prior fent missa i al mateix temps, s'il·luminaven les ales laterals i podies veure les diferents pintures.

Després vam veure el claustre:


El claustre era petit però molt bonic. Ens van anar explicant que hi havia diferents dibuixos als capitells que representaven vegetació, escenes bíbliques... 



Finalment vam poder veure un parell d'estances dels monjos que hi vivien. Al final vam sortir a una terrassa d'estil modernista preciosa.




"Un dia a la vida de Ramon Casas". Ramon Casas era un pintor de principis de segle XX. En aquesta visita viatges a través del temps descobrint un dia d'estiu les diferents estances del monestir: estances, sobreclaustre, jardins...

"Alícia". Alícia és liderada per Ferran Adrià i és un centre de recerca científica i gastronòmica. En aquetsa visita es pot experimentar en un taller-demostració.

M'agraden les coses antigues. Pensar en el que han viscut les parets, mobles... la història que amaguen i les trifulgues de guerres, amors i venjances, em fan fer volar la imaginació...



A part de tot aquest ventall de cultura i tranquil·litat ofereixen també "Les nits d'estiu a món St Benet". Activitats com un passeig per l'hort ecològic, sopar a la fresca, un recorregut pel monestir i l'entorn...

Podeu trobar-hi una botiga plena de productes de Catalunya. Jo, com a mestra, vaig descobrir un parell de coses ben xules:

- Les titelles Bufallums, precioses titelles de contes, personatges tradicionals o fins i tot poden fer personalitzacions.



- Llibres de l'editorial Farell. Llibres interessants com per exemple aquests dos:
























Sens dubte, una bona experiència...

Comentaris