Lapbooks

Els Lapbooks estan arribant a les nostres escoles! 

Ja fa temps que en sento a parlar, però ara, com totes les modes, van traient el cap per les escoles.



Fa anys vaig veure una cosa semblant en un curs d'anglès i al llarg d'aquests dos últims anys n'he vist forces, sobretot, en els blocs i webs de les meves admirables mestres nord-americanes.



Els Lapbooks són carpetes d'aprenentatge que ens permeten plasmar els continguts apresos d'una manera diferent.



La veritat és que sembla molt més motivador que no pas el simple àlbum de tota la vida o la llibreta (entrada pendent de fer al bloc, parlar de les Llibretes Interactives). Són fets a partir, normalment, de les típiques carpetes de cartró o cartlines on s'hi van afegint tot de desplegables. S'hi pot posar text, dibuixos, jocs, etc.

Ja tinc ganes de posar-ho en pràctica!

Alguns avantatges que hi trobo en aquesta eina:

*No cal esperar a finalitzar el trimestre perquè l'alumne pugui explicar a casa què és el que està fent. Es poden fer per unitats o temàtiques i per tant, l'alumne ho recorda molt més que si han passat dos mesos.
*Desperta la creativitat en l'alumne, ja que per molt que el mestre guiï, permet que s'experimenti i es puguin anar modificant les formes, desplegables, continguts... del que vols posar.
*Pot servir ben bé com a instrument d'avaluació ja que pots fer que l'alumne t'expliqui el seu Lapbook, per tant, pots avaluar tant el contingut tant l'expressió oral.
*Ajuda a que l'alumne aprengui a estructurar el contingut, fomenta l'aprenentatge del resum, de l'esquema, de l'ordre en l'explicació dels conceptes...
*Es útil per a diferents tipus d'edats perquè és fàcilment adaptable al nivell que fas.

Us deixo un vídeo on podreu entendre més fàcilment què és exactament un Lapbook.


Comentaris