Inici de curs ben dolç!

A tots ens agraden els gelats i avui m'he despertat amb la idea de fer-ne... però com que sóc força dolenta a la cuina, l'he fet de cartró!



He pensat que podria ser una bona activitat per rebre als alumnes al setembre, que encara farà calor. És una activitat fàcil de fer i "bonica".

Passos:

1.Fem un forat a una de les cartolines de colors, o a tantes com vulguis, depenent dels gelats que vulguis fer.



2.Prenem mides per fer el con, jo, l'he fet de 7cm de llargada i 5 d'ample, depenent de la rodona.

3.Deixem un trosset a dalt per poder enganxar la bola amb la galeta.



4. Enganxem i ja tenim el gelat!

Necessitem:

- Un tros de cartolina marró
- Trossos de cartolines de colors (diferents sabors)
- Màquina de fer forats gran
- Tisores de formes
- Pegament



Com aplicar-ho a l'aula?


Us dono algunes idees, tot i que segur que vosaltres en tindreu moltes més. Si les voleu compartir les aniré afegint a sota.

1.Decoració suro passadís. La idea és que cada alumne en faci un, dos o tres, els que decidiu i després els poseu al suro del passadís. Cada alumne pot escriure en un paperet el gust del seu gelat i aquí podem deixar córrer la imaginació!! Pot quedar molt acolorit i atractiu.

2.El regal de benvinguda. També en podem fer nosaltres i deixar-los a la taula per quan arribin els alumnes juntament amb un missatget de benvinguda. A qui no li agrada trobar un regalet el 1r dia? Una altra opció és que cada alumne en faci un i el regali a un nen o nena de la seva classe.

3.Enllaç a l'estiu. Si tenim intenció que ens expliquin què han fet a l'estiu en forma de redactat, el gelat ens pot servir per "amenitzar/motivar" la redacció de les vacances. Per una banda expliquen què han fet i després fan el gelat i s'enganxa a un raconet del full. Queda decorat, alegre i és més motivador.


Encara no sé què faré jo, però alguna cosa caurà, heee!




Comentaris