Freddy Mercury, 20 Anniversary of his death

Freddie Mercury (5 de setembre de 1946, Zanzíbar - 24 de novembre de 1991, Kensington i Chelsea, Londres) va ser el cantant i líder del grup britànic de rock Queen.


Sense dubte, és una de les millors veus que ha donat el pop-rock el segle XX, dotada d'un extraordinari registre (tres octaves i mitja), i amb la qual va cantar una gran varietat d'estils musicals.

Tant la carrera com a vocalista principal del grup Queen com en solitari va tenir un gran èxit, i va arribar a fer els concerts amb més públic de l'època.

Entre les seves nombroses interpretacions cal destacar el disc amb la diva Montserrat Caballé, per a la qual va escriure una cançó dedicada a Barcelona, que posteriorment seria seleccionada per ser cantada als Jocs Olímpics de 1992, encara que malauradament no va poder interpretar-la com estava previst, a causa de la seva mort prematura, i va ser substituït pel tenor Josep Carreras.

El 24 de novembre de 1991 mor a causa de la sida, un dia després d'anunciar públicament la greu malaltia que patia. Va ser una gran pèrdua al món musical.

És autor de grans i coneguts èxits com Bohemian Rhapsody, We Are the Champions o Somebody to Love, entre molts més.

Freddie Mercury (born Farrokh Bulsara, 5 September 1946 – 24 November 1991) was a British musician, singer and songwriter, best known as the lead vocalist of the rock band Queen. As a songwriter, Mercury composed many hits for Queen, including "Bohemian Rhapsody", "Killer Queen", "Crazy Little Thing Called Love" and "We Are the Champions". In addition to his work with Queen, he led a solo career, penning hits such as "Barcelona", "I Was Born to Love You" and "Living on My Own". Mercury also occasionally served as a producer and guest musician (piano or vocals) for other artists. He died of bronchopneumonia brought on by AIDS on 24 November 1991, only one day after publicly acknowledging he had the disease.


More



Comentaris