Class Dojo

Avui us presento una eina útil per gestionar l'aula des d'un punt de vista ben ampli. Class Dojo és una web gratuita que permet gestionar la teva classe. Ja fa temps que la conec i esperava tenir una tutoria per posar-ho en pràctica.


Primer de tot, et registres i entres a la web. Després crees l'aula i introdueixes els alumnes.


Jo he introduït els números de llista per no posar noms, ja que aquest tema fa una mica de por. D'aquesta manera, posant números evites qualsevol problema de dades personals, tot i que només posis els noms. Cada alumne té un dibuix d'un monstre, que pots canviar si vols ja que n'hi ha molts.





Aquests dibuixets aporten motivació a l'alumne. En principi, és per portar el control del comportament, però com que et permet canviar i crear ítems, jo ho he ampliat i he creat una aula per les següents temàtiques:

- Comportament
- Llengua
- Mates
- Art

Cada "X" temps, vas posant les puntuacions, suma les positives i resta les negatives i després pots generar un gràfic que et permet veure de cada alumne quina puntuació, tant positiva com negativa, té. També pots veure un gràfic de tota la classe i a més a més, pots veure una setmana, un mes, un dia...


Com que té aquest format tan atractiu, és motivador també pels alumnes. Crec que el millor, primer és presentar-ho als nens i nenes de la classe perquè vegin com funciona. Després cada setmana, per exemple o cada dues, els mostres les puntuacions que tenen i d'aquesta manera veuen què poden millorar i què fan molt bé.



Crec que és una eina molt interessant!

Comentaris