Sants Innocents

Avui és el dia de Sants Innocents. 


Aquí en teniu l'origen:

El dia dels sants innocents o dels innocents, és la commemoració de l'anomenada matança dels innocents (un episodi de l'Evangeli segons Mateu (Mt 2,1-16), segons el qual Herodes el Gran, rei de Judea, va ordenar matar tots els nens menors de dos anys per matar també Jesús). Herodes s'havia assabentat del naixement de Jesús a Betlem pels Reis d'Orient quan van anar a adorar-lo. Segons el relat evangèlic, Jesús va poder-ne escapar quan un àngel va avisar en somnis Josep i li va dir que fugissin a Egipte. Només després de la mort d'Herodes, Josep i la seva família van tornar i es van establir a Natzaret (Galilea).


El dia dels sants innocents, el 28 de desembre, se celebra fent bromes a familiars i amics. Se celebra arreu d'Espanya i a diferents països hispanoamericans, i és semblant a l'anglosaxó Dia dels Folls o el francès Peix d'abril tot dos celebrats l'1 d'abril. Per altra banda, la relació entre les bromes i burles generalitzades i la llegenda dels infants degollats s'estableix a partir de les enganyifes que els pares dels infants es van haver d'empescar per tal de protegir els seus petits de l'assassinat i allunyar-los dels perseguidors enviats per Herodes.


Antigament les “llufes” eren fulles de col o enciam que els més joves recollien al mercat i que intentaven enganxar a les faldilles de les dones.[1]

Font: http://ca.wikipedia.org/wiki/Sants_Innocents

Comentaris