Sant Jordi



Avui és Sant Jordi, un dia molt bonic pels catalans i catalanes. Gaudiu de la diada envoltats de roses vermelles i cultura literària. Avui tabmé se celebra el Dia Internacional del Llibre


Tradicionalment i des del segle XV, a Catalunya la diada de Sant Jordi és el dia dels enamorats, i és costum que les parelles es regalin una rosa vermella "com la sang del drac" i un llibre




La Carterie d'Art

Tot i ser tradicional, la popularització de lfet de regalar roses es va restablir activament el 1914, gràcies a l'impuls de la Mancomunitat. La presència del llibre es deguda a que la diada coincideix amb el Dia Internacional del Llibre que des de 1930 commemora la mort de Miguel de Cervantes i de Shakespeare.


Font: wikipèdia



Today is Saint George, a nice day for catalan people. For Saint George men received a book and women a red rose. Today, we also celebrate the International Book's Day.


Traditionally and since the fifteenth century, in Catalonia, Saint George's Day is the day of lovers. The tradition is that couples give a present: women receive a red rose (as the blood of the dragon that Saint George keilled) and men receive a book.

Font: wikipedia



Comentaris