Treballem la llengua amb els Clics de Playmobil

Avui us presento una activitat que no és pas nova, però que vull posar en pràctica aquest curs escolar.

L'altre dia tot pensant activitats per a fer la l'escola on he començat aquest any, vaig recordar una activitat que ens van ensenyar en una formació de llengua.



Qui no té clics a casa seva? Qui més qui menys, de petit ha jugat amb els clics o té canalla petita que en té.

La veritat és que és senzilla però força motivadora i si és motivadora, endavant, estic segura que hi haurà aprenentatge.



És una activitat que es pot fer per treballar la comprensió oral, la comprensió lectora i també l'escrita. Un altre avantatge és que la pots fer més o menys complicada, cosa que amplia força el ventall de nivells on la pots aplicar.

Es tracta d'identificar uns dels clics mitjançant la comprensió de la lectura d'una petita descripció, en el cas que treballem la comprensió lectora.



El que he fet és fer paquets de 5 clics. Cada un és diferent en alguna cosa, porten algun objecte a la mà, van vestits diferents, tenen el cabell diferent, etc.

Si la fas a nivell oral, li mostres diferents clics i li llegeixes la descripció i ell ha de dir quin clic és. Si la fas a nivell de lectura individual o per parelles, els dones una bosseta o capsa on hi hagi les descripcions i els clics i ells han d'anar treballant sols.


Aquesta activitat també permet treballar l'expressió escrita. Dones a cada alumne o per parelles un clic i han de fer-ne la descripció. Inclús amb alumnes una mica més grans els dones el clic i tres paraules i han d'inventar una història curta.

Us deixo aquí les descripcions:



Comentaris