La piràmide de la lectura

Fa uns dies us vaig posar una entrada on explicava que el Departament d'Ensenyament havia creat un document que es deia "La piràmide de la Lectura". Només havia vist el pòster i us vaig dir que quan en sabés alguna cosa més us en faria cinc cèntims.

Avui, remenant pel portal XTEC he trobat el document i me l'he estat mirant. D'entre d'altra informació hi ha unes recomanacions i m'han agradat molt. Aquestes, a part del text, estan acompanyades d'un dibuix. He trobat que estan bé, cap nova descoberta, però els pares, a vegades, necessiten una mica d'ajuda.

L'altre dia a l'escola vam estar contestant una enquesta sobre la lectura, era una activitat dins del projecte ILEC. Va sortir el fet de si com a mestres donem orientacions als pares per a formar els seus fills com a bons lectors. Vam analitzar-ho i vam veure que no, que no ho fem. De seguida se'm va encendre la llumeta i vaig pensar en anar penjant al bloc d'aula recomanacions.

Després de trobar avui aquest document, ja he fet una primera entrada al bloc d'aula que tenim fent una primera recomanació. Cada setmana n'aniré posant unai d'aquesta manera, els pares tindran una guia que fins ara, des de l'escola, no donàvem de manera tan explícita.

Aquí us deixo la 1a i la 2a:



Comentaris